back

Профосвіта для дорослого населення від служби зайнятості

23-02-2022 | 11:30

За направленням служби зайнятості можна безкоштовно і в стислі терміни здобути затребувану на ринку праці професію чи підвищити кваліфікацію. Безробітні навчаються виключно на замовлення роботодавців, а отже з гарантією працевлаштування.

Вчаться безробітні на базі професійно-технічних навчальних закладів області, у роботодавців та в центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. 11 центрів професійно-технічної освіти здійснюють професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації дорослого населення за 95 ліцензованими робітничими професіями. Найпопулярніші: слюсар, електрогазозварник, токар, тракторист, монтажник гіпсокартонних конструкцій, кондитер та інші.

Окрім того, громадяни 45+, які не перебувають на обліку в службі зайнятості можуть навчатися за ваучером. Це документ, що дає право безкоштовно пройти навчання за затвердженим переліком професій та спеціальностей. Його можуть отримати тільки громадяни віком 45+ зі страховим стажем не менше 15 років, які мають професійно-технічну або вищу освіту. За окремих умов – внутрішньо переміщені особи, звільнені з військової служби, учасники АТО. Скористатися послугою не можуть офіційно зареєстровані безробітні.

Також зареєстровані безробітні та громадяни, які не перебувають на обліку в службі зайнятості можуть підтвердити результати неформального професійного навчання. Ця послуга цікава для осіб, які мають великий досвід роботи за професією, але не проходили відповідне навчання та не мають документа про професійну освіту та для людей, які бажають відновити втрачені документи або підвищити розряд.

За повідомленням Обласного центру зайнятості