back

Територію «Ялівщини» необхідно розчистити від майже трьох тисяч аварійних дерев

15-02-2022 | 09:00

Триває впорядкування території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина». Так, на сьогодні необхідно видалити близько двох тисяч сухостійних дерев та майже тисячу повалених.

Такі висновки зроблені за підсумками обстеження парку у січні-лютому цього року, яке провела профільна комісія у складі представників комунального закладу  «РЛП “Ялівщина”», Державної екологічної інспекції в області, Департаменту екології та природних ресурсів ОДА, Управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради та комунального підприємства «Зеленбуд» Чернігівської міськради.

Комісія визначила та помітила сухі аварійні дерева, що потребують видалення, а також повалені одиниці. Причина загибелі соснових насаджень – нашестя короїдів та природні стихії. Складені відповідні акти. Наразі Управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради займається підготовкою дозвільних документів на видалення дерев для комунального закладу «РЛП “Ялівщина”». Одразу після цього будуть розпочаті роботи з їх ліквідації. Адже такі ділянки є небезпечними, особливо в місцях прогулянок відвідувачів парку і біля доріжок.

Про початок робіт громадськість буде повідомлено окремо. При цьому всі охочі зможуть спостерігати за роботами з видалення дерев, що мають здійснюватися відповідно до спеціальних вимог.

За повідомленням Департаменту екології
та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації