back

Питання освіти і не тільки: В’ячеслав Чаус з робочим візитом у Тупичівській громаді

08-02-2022 | 15:30

Голова Чернігівської облдержадміністрації В’ячеслав Чаус сьогодні відвідав Тупичівську громаду. Мета візиту — окреслити пріоритети роботи та допомогти знайти джерела фінансування для практичного втілення ініціатив місцевих мешканців, у тому числі й у сфері освіти.

На території громади функціонує ліцей, де навчаються понад дві сотні дітей. Загалом же заклад розрахований на 350 місць. У старшій школі запроваджено профільне технологічне навчання. Функціонує власна твердопаливна котельня, облаштовані водогін, водовідведення та внутрішні санвузли. На території закладу — футбольне поле, волейбольний та ігровий майданчики. Не на останньому місці питання безбар’єрності: тут подбали про доступність вбиралень для всіх категорій дітей, в наявності переносний пандус.

Важливий момент — гаряче харчування. У 2021 році коштом державної субвенції придбано обладнання для харчоблока вартістю майже 400 тисяч гривень. Проте для модернізації самої їдальні потрібно в рази більше коштів. 

— Наразі важливо привести до ладу приміщення Тупичівського ліцею.  Навчальний заклад є опорним, сюди щодня приїздять учні з 8 населених пунктів. У 2021 році за рахунок субвенції з державного бюджету придбано обладнання для харчоблока. Однак, до осучаснення їдальні треба підійти комплексно, загалом як і до ремонту всього приміщення, — наголосив В’ячеслав Чаус.

Громада також планує перемістити у кращі умови підлітковий клуб "Сучасник", створений ще у 1987 році. Нині тут діють 13 безкоштовних гуртків різного спрямування. Заняття відвідують більше сотні дітей.

— Спільно шукатимемо варіанти, аби такий простір оновився якомога раніше, — прокоментував голова ОДА.

Серед оглянутих об’єктів — комунальна дорога у Тупичеві, якої, за словами місцевих, донедавна практично не було. Проїзну частину вулиці Миру капітально відремонтували коштом державної субвенції наприкінці минулого року в рамках програми Президента України "Велике будівництво". Цією дорогою курсують шкільні автобуси, тому зробити її безпечною було першочерговим.

Принагідно В’ячеслав Чаус ознайомився з умовами роботи місцевої амбулаторії, на базі якої створено пункт щеплення проти коронавірусу. Рівень повної вакцинації у громаді низький — майже 30%.

Covid нікуди не зникне. Розраховувати, що не захворієте, — не слід. Питання — як ви перенесете цю хворобу. Щеплення — це можливість уникнути госпіталізації та летальності через тяжкі ускладнення. Громадяни мають це розуміти й не зволікати з вакцинацією, ефективність якої вже доведена, — наголосив голова ОДА, спілкуючись із представниками ЗМІ.

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації