back

Роботу «Екомапи» призупинено, проте боротьба за стихійними сміттєзвалищами продовжується

07-02-2022 | 15:11

З технічних причин, після кібератаки, тимчасово припинено роботу сервісу «Інтерактивна мапа» Міндовкілля.

Міністерство вже працює над новим сучасним екоресурсом, що дозволить стежити за ліквідацією сміттєзвалищ онлайн. Проте боротьба із забрудненням довкілля побутовими відходами не зупиняється. До запуску нового сервісу громадяни можуть повідомляти про виявлені на території області стихійні сміттєзвалища на електронну адресу Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації: [email protected] (з наданням фотоматеріалів та вказанням координат), або в телефонному режимі з понеділка до п’ятниці з 8-00 до 17-00 за номером: (0462) 674-872.

Крім того, вищезазначену інформацію можна надавати:

  • на безкоштовну гарячу лінію «Міндовкілля на зв’язку» 0 800 500 115. Оператори приймають дзвінки з понеділка по п’ятницю з 8.00 до 20.00. Вони оформлять звернення для подальшого інформування комунальних органів про існуючі стихійні звалища та їх ліквідації;
  • в експрес-чат «Допомога онлайн», що розміщений на головній сторінці вебсайту Міндовкілля;
  • через чат-бот SaveEcoBot в Telegram та Rakuten Viber.

До відома, «Екомапа» була створена ще у 2017 році та вже давно потребувала модернізації й впровадження нових сучасних інструментів. Сервіс не відповідав сучасним стандартам захисту інформації та кібербезпеки.

Наразі Міндовкілля працює над новим технічним рішенням «Екомапа 2.0». Сервіс буде від початку містити максимальну кількість інформації про наявні сміттєзвалища.

Новий алгоритм роботи екоресурсу дозволить українцям стежити за ліквідацією сміттєзвалищ онлайн. Ці дані також стануть доступні на геоінформаційному порталі «ЕкоСистеми».

За повідомленням Департаменту екології та природних
ресурсів Чернігівської облдержадміністрації