back

Громадськість закликає об'єднатися у боротьбі з нелегальними пасажирськими перевезеннями

03-02-2022 | 12:46

Шляхи боротьби з нелегальними перевізниками шукали вчора на засіданні «круглого столу», ініційованого Громадською радою при ОДА.

До діалогу долучилися представники профільних управлінь, Нацполіції в області, структурних підрозділів ОДА та перевізники.

Питання боротьби з нелегальними перевізниками не нове. Над його розв’язанням працює Міжвідомча робоча група з питань функціонування ринку автомобільних пасажирських перевезень.

В умовах пандемії ситуація ще більш ускладнилась та потребує активної співпраці громадськості та представників влади.

Незаконні перевезення – це, передусім, порушення безпеки пасажирів та відсутність податкових надходжень до місцевого бюджету. Тому підхід до вирішення питання має бути комплексним з урахуванням оновлення маршрутної мережі та забезпечення відправлення перевізників з автостанцій.

Учасники «круглого столу» вирішили звернутися до керівництва Чернігівської ОДА з пропозицією створити ще одну робочу групу для регулярних зустрічей з метою відпрацювання оновленої  маршрутної  мережі та спільного подолання нелегальних перевезень. Увійти до неї, крім представників контролюючих органів, могли би делегати від громадськості та зацікавлені перевізники.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації