back

П’ять громад Чернігівщини будуть вчитися будувати демократичне та гендерно рівноправне суспільство

28-01-2022 | 14:30

В шести областях України, серед яких і Чернігівська, реалізується друга фаза проєкту «Розбудова демократичного, мирного та гендерно-рівноправного суспільства в Україні».

Розрахована вона на три роки активної роботи п’яти громад регіону в напрямку участі жінок у розбудові миру, запобіганні й розв’язанні конфліктів та постконфліктному відновленні.

Саме про це сьогодні в ОДА розмовляла Жанна Шерстюк, заступниця голови облдержадміністрації, з Ерікою Квапіловою, представницею структури ООН Жінки в Україні та її колегами.

— Щоб рухатися вперед, громада має враховувати інтереси всіх її мешканців, у тому числі жінок. Наша програма допоможе їм самореалізуватися у сфері розвитку громадянського суспільства, — зазначила Еріка Квапілова.

Проєкт фінансується Урядом Норвегії та має свій покроковий алгоритм.

Детальніше про це розповів Антон Шевченко, аналітик з координації проєкту/менеджер проєкту ООН Жінки:

— У кожній окремій громаді ми проаналізуємо ситуацію, проведемо аудит безпеки, навчимо вирішувати конфлікти та спільно напрацюємо рекомендації щодо їх попередження. Для цього створимо ініціативні групи, до складу яких будуть входити як мешканці, так і представники місцевих органів влади. Проте нагальним питанням є визначення регіональних координаторів проєкту.

Жанна Шерстюк запевнила, що ОДА допоможе у їх пошуку та надасть активну підтримку проєкту. В тому числі, залучивши до співпраці органи місцевого самоврядування.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації