back

На дорозі Н-07 дорожники забивають палі для опор мосту через річку Удай

26-01-2022 | 16:19

Поблизу села Переволочна на трасі Н-07 Київ - Суми - Юнаківка відновлені роботи з реконструкції майже 85-метрового мосту через річку Удай. Продовжується демонтаж старої конструкції та забивання паль для нових опор.

Це третій міст через Удай, що буде реконструйовано на дорозі Н-07 в рамках президентської програми «Велике будівництво». Інші два — поблизу Прилук та Манжосівки.

У ході реконструкції стару споруду демонтують і зведуть нову, що відповідає сучасним нормам навантаження та безпеки дорожнього руху. Будуть зведені нові опори, прогонова будова, влаштовано мостове полотно. Також дорожники зроблять систему водовідводу, укріплять відкоси, облаштують пішохідну зону та відремонтують підходи.

Підрядна організація — ТОВ "ШБУ-77".

Нагадаємо, що на Чернігівщині капітально ремонтується траса Н-07 Київ - Суми - Юнаківка. Протяжність дороги на території області — майже 143 кілометри. На початок 2022 року понад 100 кілометрів уже мають верхній шар покриття.

Дорога Н-07, побудована у 1965-1980 роках, оновлюється в рамках державного інвестиційного проєкту "Приведення стану автомобільних доріг транспортного сполучення Київ - Суми - Харків (в межах Чернігівської та Сумської областей) до сучасних технічних вимог".

За повідомленням Служби автомобільних доріг у Чернігівській області