back

Державна комісія ТЕБ та НС розглянула низку питань щодо єдиної державної системи цивільного захисту

25-01-2022 | 14:13

Одним із об’єктів обговорення серед присутніх керівників управління територіальних підсистем стали повноваження центральних та місцевих органів виконавчої влади в умовах виникнення надзвичайних ситуацій та можливого ускладнення воєнно-політичної обстановки.

Серед іншого, учасники засідання порушили питання сталого функціонування галузей економіки. Зокрема йшлося про безпеку ядерно-промислового, нафтогазового та вугільно-промислового комплексів, у сфері експлуатації об’єктів житлово-комунального господарства, на інфраструктурних об’єктах тощо.

Актуальним питанням залишається проходження опалювального сезону. Олексій Чернишов, Міністр розвитку громад та територій України зауважив:

- Спекуляції щодо зриву опалювального сезону не справдилися. Забезпечено 100% обсяг енергетичних ресурсів всіх необхідних видів, щоб пройти опалювальний сезон, і ви бачите, йдемо заявленим курсом.

Наголосив він і на необхідності перевірити системи оповіщення, захисні споруди для укриття населення і при необхідності привести все у належний стан.

Від Чернігівщини участь у комісії взяли Дмитро Синенко, заступник голови ОДА, Сергій Болдирев, директор Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи ОДА та представники профільних управлінь.

Зараз в області здійснюється всі необхідні заходи цивільного захисту, в тому числі і з розгортання сил територіальної оборони.

- Ситуація під контролем всіх профільних структур. Ми тримаємо зв’язок з підрозділами тероборони, органами виконавчої влади та місцевого самоврядування. Наприклад, вчора спілкувалися з представниками тергромад, а завтра відбудеться обласна Рада оборони,  - наголосив Дмитро Синенко.

Що стосується централізованого оповіщення, то, з урахуванням телебачення, ефірного та проводового радіомовлення, їм охоплено до 85% населення регіону. Встановлено 113 електросирен, з яких 62 – централізованого та  51 – автономного запуску.

На території області знаходиться 592 захисні споруди цивільного захисту. Це 150 сховищ та 442 протирадіаційні укриття.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації