back

«Маємо консолідований бюджет», – Олена Дмитренко, голова обласної ради про головний кошторис Чернігівщини

19-01-2022 | 10:06

За обласний бюджет на цей рік у розмірі близько 3 мільярдів гривень проголосували 57 депутатів.

Прийнятим рішенням встановлено загальний розмір доходів, з урахуванням міжбюджетних трансфертів, у сумі 2 985657,1 тис. грн, у тому числі:
загального фонду – 1 995045,3 тис. грн;
спеціального фонду – 990611,8 тис. грн.

Затверджено бюджетні призначення головним розпорядникам коштів, міжбюджетні трансферти, обсяги капітальних вкладень, розподіл витрат на реалізацію місцевих та регіональних програм у сумі близько 3-х млрд грн, з них:
захищені статті бюджету - 90,3%;
видатки на заробітну плату та оплату енергоносіїв – 80%.

«Непростий бюджет, але він прийнятий одностайно. Депутати опрацьовували питання достатньо довго, але прийшли до консолідованого рішення», - наголосила Олена Дмитренко, голова Чернігівської обласної ради.

«Постійна комісія з питань постійно працює над оптимізацією видатків та доходів, тому що це гроші платників податків. Хоча бюджет і прийнято, але робота по ньому ще не завершена», - сказала депутатка Оксана Халімон, член постійної комісії з питань бюджету та фінансів.

«Якщо буде потрібно - то ми будемо вносити зміни в документ. Але наразі область з бюджетом, завдячуючи конструктивній роботі всіх депутатів», - підбив підсумки заступник голови Чернігівської ОДА Дмитро Іванов, голова фракції партії «Слуга Народу» в обласній раді.