back

Шлях до себе: на Чернігівщині працює Міжнародна Антинаркотична Асоціація

21-01-2022 | 16:04

За офіційною статистикою, від наркоманії та алкоголізму страждає більш як пів мільйона громадян України. Ідеться лише про тих осіб, які звернулися до наркологів. У чернігівській філії Міжнародної Антинаркотичної Асоціації (МАА) щороку обслуговується близько двохсот клієнтів віком від 15 років.

Зазначена організація зосереджується не лише на лікуванні та фізичній реабілітації, значний відсоток роботи — психотерапевтична корекція та ресоціалізація.

Чи не основним в боротьбі за тверезість є мотивація. Тож важливо допомогти залежній людині віднайти її для себе. Саме це одне з основних завдань таборів по всій країні, які організовує Асоціація. В останній зміні такого табору у санаторії "Пуща - Озерна" були 12 мешканців області.

— Вперше, за час існування філії Асоціації її потребами цікавиться облдержадміністрація, — каже радник голови ОДА Артем Носуля. — Усі витрати на лікування та реабілітацію беруть на себе родичі залежних. Однак, є чимало інших питань, вирішення яких потребує втручання влади. Наразі в Асоціації нема власного приміщення, а це зокрема впливає і на вартість послуг. Над цим та іншими завданнями працюватимемо спільно.

 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації