back

Центру оборонних технологій — бути: в облдержадміністрації обговорили нюанси створення унікального наукового парку

19-01-2022 | 17:29

Чернігівська обласна державна адміністрація у жовтні минулого року ініціювала створення технологічного парку за участю Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки, який дислокується у Чернігові. Ідею підтримав Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-лейтенант Валерій Залужний.

Потреба у створенні такого парку назріла вже давно. Він дозволить підвищити конкурентоздатність наявного озброєння та військової (спеціальної) техніки, стимулюватиме інноваційну діяльність, а також стане хорошим майданчиком для роботи підприємств оборонно-промислового комплексу.

Сьогодні голова ОДА В’ячеслав Чаус спільно з представниками зацікавлених установ, серед яких і Національний університет «Чернігівська політехніка», обговорив подальші організаційні заходи.

— Під час детальнішого вивчення питання, ми спільно дійшли висновку, що доцільніше створювати не технологічний (як анонсували раніше), а науковий парк «Центр оборонних технологій»: процедура простіша та преференцій більше, — зауважив голова облдержадміністрації. — Необхідно вже зараз розпочинати вирішувати юридичні питання щодо реєстрації та подальшої роботи такого парку і безпосередньо працювати над інноваційними проєктами, які можна запропонувати підприємствам-партнерам для запуску практичної роботи.

Наразі в ОДА буде створена профільна робоча група, перші напрацювання якої очікуються вже в березні.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації