back

Чернігівський обласний театр ляльок ім. Олександра Довженка взяв участь у святковій акції «Різдвяний караван казок» для дітей, які проживають на прифронтових територіях Донбасу

18-01-2022 | 15:32

У Різдвяні Новорічні свята уся малеча країни чекає на диво і казку. Та особливої уваги і позитивних святкових емоцій потребують діти, які проживають на прифронтових територіях Донбасу. Починаючи з 2019 року Чернігівський обласний театр ляльок ім. Олександра Довженка неодноразово брав  участь в мистецьких акціях для дітей на Сході України. І цього разу, в програмі святкової акції «Різдвяний караван казок», чернігівські лялькарі вітали дітей з Новорічними і Різдвяними святами та показували виставу  «Зимові пригоди  Крукоруків» за п’єсою В. Виходцевського (режисер вистави – засл. арт. України В. Гольцов). Акція «Різдвяний караван казок» проходила з 11 по 15 січня 2022 р. в рамках національного мистецького проєкту "АRT-ПЕРЕМИР'Я" за сприяння командувача ОС ЗСУ генерал-лейтенанта Сергія Наєва. Провідний меседж акції - "З турботою про майбутнє". Керівник проєкту - офіцер командування ОС ЗСУ, письменник Борис Кутовий, художній керівник та куратор - режисер Максим Добролюбов.

Продовж цих днів актори Чернігівського обласного театру ляльок: Наталія Піонтковська, Сергій Несміянов, Олена Денисенко, Юрій Нікітін показали шість вистав і дві з них - в унікальній соляній печері державного підприємства «Артемсіль», яка знаходиться на глибині 288 м. у місті Соледарі. Майже 3000 дітей особливих категорій - сироти, діти з особливими потребами, інвалідністю, діти із соціально незахищених родин, родин переселенців – побували на новорічних виставах та отримали солодкі подарунки від військових.

За словами генерал-лейтенанта Сергія Наєва, відвідуючи такі вистави, діти отримують нові емоції й позитивні враження.

– Ми сподіваємося, що сприяємо відродженню, зруйнованого бойовими діями, дитячого культурного життя та розвитку національно-патріотичного виховання. Ці діти – наше майбутнє й наша мотивація. Заради них ми готові на нові звершення і перемоги, – підкреслив командувач.

Чернігівські лялькарі  щиро вдячні за можливість долучитися до такої важливої і шляхетної справи.

За інформацією Чернігівського обласного  театру ляльок ім. Олександра Довженка