back

Завершується встановлення прогонових балок на мосту через Снов

14-01-2022 | 12:40

Біля міста Сновськ у рамках президентської програми «Велике будівництво» продовжується капремонт 270-метрового мосту на трасі Р-83. Зараз сюди регулярно приїжджають балковози — скоро усі 84 балки прогонової будови буде встановлено.

Цей залізобетонний міст через річку Снов збудували ще у 1976 році. У 2021-му, коли розпочався ремонт, він уже перебував в аварійному стані: бетонні частини руйнувалися, а тримальні конструкції вкрилися тріщинами.

Капітальний ремонт мосту передбачає ремонт проміжних та крайніх опор, монтаж прогонової будови, улаштування мостового полотна, шару гідроїзоляції, деформаційних швів, асфальтобетонного покриття, влаштування тротуарів, систем водовідведення та освітлення. Ремонтуються і підходи до мосту. Підрядником виступає ТОВ «Будівельне управління механізації».

Автодорога Р-83 Славутич - Любеч - Ріпки - /М-01/ - Городня - /Н-28/ - Сновськ - Корюківка - Семенівка - Костобобрів - Чайкине - /Н-27/  — важливий шлях на Чернігівщині. Він забезпечує зв'язок між низкою адміністративних центрів області. Ним користується транспорт аграрних та лісозаготівельних підприємств, міжнародний транзит, легкові авто, пасажирські та шкільні автобуси. Чималу роль міст відіграє і у розвитку туризму на Чернігівщині, адже річка Снов — одне з найпопулярніших місць відпочинку в області.

За повідомленням Служби автомобільних доріг у Чернігівській області