back

Комплексів автофіксації на дорогах Чернігівщини має стати більше

14-01-2022 | 10:20

Минулого року на автошляхах області сталися 383 дорожньо-транспортні пригоди, в яких загинули 102 людини, ще 447 — зазнали тілесних ушкоджень. Це дещо менше, ніж у 2020-му, проте ситуація вимагає покращання.

Заступник голови ОДА Дмитро Синенко вчора, 13 січня, провів нараду з керівниками профільних підрозділів ОДА та представниками правоохоронних органів, на якій розглянули можливості подальшого зменшення рівня аварійності на дорогах Чернігівщини.

Ремонт доріг, у тому числі й завдяки програмі Президента «Велике будівництво», оснащення їх відповідною інфраструктурою — фактори, які, безперечно, позитивно впливають на безпеку дорожнього руху. Однак транспорту на дорогах більшає, а разом з тим зростає потреба в облаштуванні додаткових засобів регулювання та контролю за дотриманням правил дорожнього руху, — зазначив Дмитро Синенко.

На цьому акцентував і голова облдержадміністрації В’ячеслав Чаус, за дорученням якого в області має збільшитись кількість систем фото- або відеофіксації на проблемних ділянках доріг та у зонах підвищеної концентрації ДТП. Такі засоби покликані дисциплінувати водіїв, а у разі порушень — сприяти швидкому притягненню винних до відповідальності.

На сьогодні в області функціонують дев’ять комплексів фіксації правопорушень на дорогах: 6 — на автошляхах державного значення та 3 — у Чернігові.

Ще один має з’явитися найближчим часом на 92-му кілометрі траси М-02, біля повороту на м. Борзну. Розглядається також питання оснащення такими системами ділянок доріг Н-27 (19 – 20-ий км) та Р-56 (6 – 7-ий км). Місце встановлення комплексів автофіксації визначається залежно від кількості ДТП на тому чи іншому відрізку дороги.

Крім того, учасники наради наголошували на необхідності забезпечити наявність освітлення на автошляхах, а особливо — на пішохідних переходах, якісної дорожньої розмітки та відповідних дорожніх знаків, інших засобів регулювання дорожнього руху. І про це мають дбати не лише дорожні служби, а й органи місцевого самоврядування.

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації