back

У невеличке село Друцьке Чернігівського району прийшов газ

15-02-2013 | 18:02

15 лютого село Друцьке Чернігівського району святкувало подвійне свято – Стрітення Господнє та газифікацію села. Останнього люди чекали досить давно, а від ідеї до реалізації задуманого сплинуло два роки. Саме в лютому 2011 року утворився місцевий кооператив „Дручанський”, до якого увійшло 46 членів, а очолив його настоятель храму Архістратига Михаїла протоієрей Андрій.

Завдяки спільним зусиллям громадськості, місцевої влади, районної, обласної, сприянню народного депутата України Михайла Чечетова задумане вдалося втілити в життя. І ось нарешті відбулося урочисте введення в експлуатацію підвідного газопроводу до с. Друцьке. Його протяжність – понад 3 кілометри, вартість робіт – майже 630 тис. гривень. Інвестором будівництва виступила НАК "Нафтогаз України". Введення газопроводу в експлуатацію дало можливість підключити до магістральних мереж побудований вуличний газопровід протяжністю 1,6 кілометра, вартістю понад 300 тис грн.

В урочистому заході взяли участь та привітали дручан заступник голови облдержадміністрації Віктор Геращенко, народний депутат України Михайло Чечетов, голова Чернігівської районної ради Михайло Литвин, заступник голови Чернігівської райдержадміністрації Лідія Гаєвська, представники будівельної організації та ПАТ „Чернігівгаз”.

Як зазначив у вітальному слові Віктор Геращенко, газифікація сіл – це один із важливих кроків втілення в життя Програми економічних реформ на 2010-2014 роки Президента України Віктора Януковича. Обласна державна адміністрація постійно вживає заходів щодо нарощування обсягів газифікації. За останні п’ять років в області введено в експлуатацію понад 3 тис. км розподільчих газових мереж, опрацьована і впроваджена схема газифікації населених пунктів із залученням різних джерел фінансування. Зростання кількості газифікованих населених пунктів – наочне свідчення того, що робиться владою для покращення добробуту жителів області, особливо в сільській місцевості.

З визначною подією жителів Друцького також привітали керівники району та народний депутат України Михайло Чечетов, після чого гості всі разом запалили символічний „блакитний вогник”.

Першою до газового постачання була підключена оселя інваліда Великої Вітчизняної війни Самуся Василя Денисовича.


Управління у справах преси
та інформації облдержадміністрації