back

На різдвяні вихідні в області очікується сніг та мороз

06-01-2022 | 13:49

Служба автомобільних доріг у Чернігівській області попереджає водіїв про погіршення погодних умов.

За прогнозами обласного центру з гідрометеорології, очікується така погода.

7 січня вночі та вранці сніг, температура від +1 до -2, вдень та ввечері близько -3 морозу.

8 та 9 січня очікується мінусова температура повітря вдень та вночі.

9 січня, за попередніми прогнозами, – знову сніг. Такі погодні умови можуть спричинити утворення ожеледиці на дорогах.

У зимовий період дорожнє господарство області перебуває у режимі цілодобового чергування. За необхідності проводяться роботи з обробки покриття протиожеледними матеріалами.

У першу чергу, техніка виїжджає на дороги з найбільшою завантаженістю. Це міжнародні, національні та регіональні, далі - територіального значення. При погіршенні погодних умов необхідний час, аби всюди доїхала техніка, а після обробки покриття - спрацювала протиожеледна суміш.

Служба автодоріг у Чернігівській області закликає водіїв завжди враховувати погодні умови при плануванні поїздок та раціонально оцінювати ситуацію.

Обирайте безпечну швидкість та маневри відповідно до погодних умов. Гальмівний шлях на промерзлому та мокрому покритті є тривалішим. Тримайте дистанцію з іншими транспортними засобами. Не допускайте різкого гальмування. Знижуйте швидкість перед населеними пунктами та пішохідними переходами. Особливо обережно слід проїжджати мости та естакади. Автівки мають бути перевзуті у зимову гуму з нормальними протекторами. Водіям вантажівок з собою обов'язково слід мати ланцюги протиковзання, обов'язково використовувати їх на ділянках з крутим підйомом та спуском.

Для відстою транспорту під час погіршення погодних умов на дорогах області визначені спеціальні майданчики. Їх перелік за посиланням.

Для оперативного реагування на надзвичайні ситуації на дорогах загального користування державного значення та надання інформації про стан проїзду діє цілодобова гаряча лінія: (0462) 661-893, 941-141 (зі стаціонарного) та (095) 271-43-74 (з мобільного).

За повідомленням Служби автомобільних доріг у Чернігівській області