back

Громади Чернігівщини приєдналися про програми ЄС «Міцні регіони»

21-12-2021 | 17:27

Сім громад із Чернігівської області долучаються до програми «Міцні регіони – спеціальна програма підтримки України». Її реалізує Європейський Союз спільно з Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ).

Допомогою від ЄС скористаються Ніжинська, Прилуцька, Бобровицька, Куликівська, Носівська, Бахмацька та Сосницька територіальні громади. Свої наміри сторони скріпили підписанням відповідних меморандумів про співпрацю (в режимі онлайн).

Загалом у рамках ініціативи понад 70 громад з усієї України зможуть покращити медичні, соціальні й адміністративні послуги, зробити їх доступнішими для кожного мешканця.

Спочатку громади розроблятимуть стратегії соціальних, медичних та адміністративних установ, що будуть спрямовані на підвищення якості найважливіших послуг населенню. На другому етапі пріоритетні заходи зі стратегій будуть реалізовані за сприяння ЄС та Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини.

Ініціатори сподіваються, що процес планування сприятиме обміну знаннями та досвідом між ТГ щодо інновацій та передового досвіду.

— Сподіваємося, що втілення у життя даного проєкту дозволить підвищити стійкість наших громад до кризових ситуацій, враховуючи в тому числі й виклики covid-пандемії. Водночас подібні ініціативи стимулюватимуть громади залучати інвестиції для покращення сфери надання послуг, — підкреслила директор Департаменту економічного розвитку ОДА Олександра Хомик.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації