back

Держпродспоживслужба та Нацполіція посилено контролюють дотримання карантинних обмежень

17-12-2021 | 10:50

Учора, 16 грудня, 7 робочих груп перевірили у Чернігові торгові центри «Голівуд» та «ЦУМ», заклад харчування та кінотеатр, а також 6 магазинів продовольчих і непродовольчих товарів.

Цього ж дня загалом по області спеціалісти Держпродспоживслужби провели 148 моніторингових та санітарно-епідеміологічних обстежень. Виявили 33 порушення/недоліки та склали 2 протоколи. Перевірки здійснювали 27 робочих груп, у 25 з них участь також брали представники Нацполіції, у 2 – працівники Центру контролю та профілактики хвороб МОЗ.

Нагадаємо, з 6 грудня діють нові карантинні норми. Вони стосуються перш за все невакцинованих громадян. Тепер на жовтому рівні епіднебезпеки для відвідування та роботи громадських закладів, ресторанів, спортцентрів, розважальних закладів, участі в масових заходах тощо потрібно принаймні одне щеплення проти COVID-19, чинний негативний тест чи сертифікат про одужання. До того ж «жовтий» COVID-сертифікат чинний лише 30 днів.

Підприємці повинні перевіряти у всіх відвідувачів COVID-сертифікати шляхом зчитування QR-коду мобільним додатком «Дія». У випадку відсутності у відвідувачів чи співробітників необхідних документів, власник закладу може понести відповідальність за статтею «Порушення правил щодо карантину людей» Кодексу України про адміністративні правопорушення — штраф від 34 до 170 тисяч гривень.

До слова, уряд продовжив адаптивний карантин на території України до 31 березня 2022 року.

За інформацією Головного управління Держпродспоживслужби
у Чернігівській області