back

На Чернігівщині готові підтримувати інвестиційні проєкти

14-12-2021 | 11:53

Заступник голови облдержадміністрації Дмитро Іванов сьогодні взяв участь у робочій нараді представників Української ради бізнесу (УРБ) з керівниками територіальних громад Чернігівщини та структурних підрозділів ОДА. Тема зустрічі: можливості реалізації інвестпроєктів зі значними інвестиціями у Чернігівській області.

Як зазначив представник УРБ Анатолій Долинний, Українська рада бізнесу — найбільше в Україні об’єднання 97 провідних галузевих і регіональних бізнес-асоціацій, створене для консолідації бізнесу та реалізації суспільно важливих реформ. І члени Ради мають на меті втілення у життя в Чернігівській обл. у 2022-23 рр. щонайменше одного проєкту, який відповідав би вимогам ЗУ «Про державну підтримку інвестиційних проєктів зі значними інвестиціями».

Учасники наради розглянули та обговорили можливості реалізації проєктів з технічної реконструкції навчальних закладів, з розбудови інфраструктури громадського транспорту, управління відходами, зокрема, створення дієвої системи їх збирання, транспортування та переробки, модернізації системи вуличного освітлення, розвитку публічних послуг, підвищення громадської безпеки, реалізації аудиту та інвентаризації земельного банку ТГ та інші.

На сьогодні пріоритетним завданням регіональної влади на Чернігівщині є залучення інвестицій та створення комфортних умов для ведення бізнесу. Тож маю надію, що після нинішнього заходу з’являться конкретні ідеї щодо можливої реалізації проєктів, і плідна співпраця з Українською радою бізнесу знайде своє продовження, — зазначив Дмитро Іванов.

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.