back

Про партнерство, а не конкуренцію: VIII Національний форум Ліги ділових та професійних жінок України – на Чернігівщині

07-12-2021 | 13:00

«ВІН+ВОНА. IQ+EQ. Партнери чи вороги?» — тема форуму, яка сьогодні об’єднала понад 100 учасників національного та міжнародного рівня навколо ідеї рівних можливостей та партнерства.

До заходу долучився Дмитро Іванов, заступник голови Чернігівської ОДА, яка, до речі, разом з проєктом ПРООН «Зміцнення бізнес-об’єднань мікро-, малих і середніх підприємств в Україні» надала активну підтримку у проведенні форуму.

— Радує, що кількість жінок на керівних посадах збільшується. Це свідчить про подолання стереотипів та успіхи в боротьбі з дискримінацією за гендерною ознакою. Але ще краще, коли чоловіки та жінки об’єднані навколо спільної справи. Тоді вони досягають значно більшого успіху, ніж поодинці, — наголосив Дмитро Іванов.

Детальніше про завдання форуму розповіла Юлія Заїка, голова правління громадської організації «Ліга ділових і професійних жінок України», радниця голови ОДА на громадських засадах з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків,:

— Ми зустрілися, щоб налагодити зв’язки між діловими жінками та чоловіками України, стати партнерами, а не конкурентами, сформувати нову модель відносин, об’єднатися навколо спільних ідей, проектів, заходів та розвінчати гендерні стереотипи.

Важливо, що, за словами керівника проєкту ПРООН Максима Бороди, форум ініційований не лише ззовні, зусиллями організаторів, а охоплює широке коло учасників та прихильників. Це бізнес, політика, громадські організації та всі, хто небайдужий до питання гендерної рівності.

Про міжнародний проект «We Check» розповіла Наталія Баландіна, міжнародна експертка. Його учасниці, представниці Ліги ділових та професійних жінок України, провели самооцінку організації, щоб розкрити власний потенціал у сфері фінансового та підприємницького розвитку.

Також спікери форуму дискутували стосовно психологічних аспектів партнерства між чоловіком та жінкою, говорили про рівність у політичній сфері та взаємодію у бізнесі.

Форум відбувся з урахуванням нових посилених карантинних правил, про які принагідно нагадав Дмитро Іванов під час брифінгу для ЗМІ:

 – Нові правила безпосередньо стосуються вас як представників бізнесу. Нагадую, що підприємці повинні перевіряти у всіх відвідувачів COVID-сертифікати шляхом зчитування QR-коду мобільним додатком «Дія». Щодо кисню можу заспокоїти, що ситуація контрольована і його в регіоні достатньо: 22,3 тони рідкого, а також 559 балонів (40-літрових) для зберігання газоподібного. Через зростання кількості щеплених (вже 39,1% дорослого населення) зменшується кількість хворих, які потребують кисневої підтримки, адже перебіг хвороби у вакцинованих значно легший. Тому продовжуємо у цьому ж напрямку.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації