back

Майже 200 студентів Української академії лідерства стали інфоволонтерами боротьби з COVID-19

03-12-2021 | 12:39

У п’яти містах України – Києві, Львові, Маріуполі, Миколаєві та Харкові – студенти Української академії лідерства (УАЛ) долучились до інфоволонтерства боротьби з  COVID-19. Вони доносять людям старшого віку перевірену й достовірну інформацію про COVID-19, а також про вакцинацію як найбільш ефективний спосіб захиститись від важкого перебігу цієї хвороби. 

«Окрім постачання вакцин і самої вакцинації, важливо доносити правдиву інформацію про щеплення, щоби люди могли свідомо ухвалити рішення і вберегти себе та своє оточення. Я сам щепився, щойно вийшла постанова про дозвіл вакцинування від дванадцяти років”, – розповів студент УАЛ Микола Калько. 

Інфоволонтери допомагають дізнатись про вакцинацію саме літнім людям, адже вони залишаються найбільш незахищеними. Літні люди хворіють найтяжче, потрапляють у лікарню, до реанімації та помирають від цієї хвороби. 82% померлих від COVID-19 за весь період пандемії в Україні – люди віком від 60 років. Також COVID-19 може призвести до загострення наявних захворювань та до появи нових.

Станом на 1 грудня принаймні однією дозою щеплено лише 36% людей, старших 60 років. 

Стати інфоволонтером і пояснити своїм старшим родичам, сусідам чи знайомим, як захистити себе від COVID-19 та чому важливо вакцинуватись може кожен. 

Для цього варто завантажити інфоволонтерський набір, до якого входять: 

  • інструкція для інфоволонтера;
  • гайд «Що інфоволонтери мають знати про вакцинацію від COVID-19?» з відповідями на найбільш поширені запитання про вакцинацію: які є вакцини, безпечність вакцин, супутні хвороби, ризики вакцинації проти ризиків COVID-19;
  • поради «Як допомогти зробити вибір щодо вакцинації від COVID-19»;
  • макет постера, який інфоволонтер може повісити в людному місці й вписати туди адресу й телефон найближчого пункту чи центру вакцинації;
  • макет пам’ятки з короткою інформацією про вакцинацію для літніх людей.

Постер і пам’ятку можна роздрукувати на будь-якому принтері та поширити серед літніх людей. 

Завантажити матеріали можна за посиланням: bit.ly/infovolunteersua

Долучайтесь і ставайте інфоволонтерами боротьби з COVID-19. Допоможіть захистити тих, хто цього потребує! 

За інформацією Міністерства охорони здоров'я України