back

Голова облдержадміністрації провів нараду з підготовки та проведення заходів з нагоди 70-х роковин Корюківської трагедії

13-02-2013 | 13:01

1 березня 1943 року у м.Корюківка розпочалася каральна акція проти мирного населення міста, яка увійшла в історію Другої світової війни як один з найбільших нацистських злочинів, в результаті якого було знищено близько 7 тисяч мирних жителів.

Указом Президента України Віктора Януковича від 22 вересня 2011 року «Про заходи у зв’язку з 70-ми роковинами Корюківської трагедії» визначено основні напрямки роботи з вшанування пам’яті загиблих, зокрема, передбачено проведення низки заходів з відзначення цієї сумної дати.

13 лютого голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко провів нараду з підготовки та проведення заходів з нагоди 70-х роковин Корюківської трагедії.

У засіданні взяли участь заступник голови облдержадміністрації Віктор Геращенко, в.о. заступника голови облдержадміністрації Юрій Музика, голова Корюківської райдержадміністрації Олександр Довгаль, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, представники Українського інституту національної пам’яті.

Під час наради було повідомлено, що протягом 2012 року на території комплексу проводилися пошуково-ексгумаційні дослідження, внаслідок яких знайдено понад 200 останків мирних жителів, які будуть перепоховані на місці майбутнього комплексу 1 березня поточного року. Також, у цей день у місті Корюківка відбудеться закладання капсули у фундамент першої черги Музейно-меморіального комплексу пам'яті жителів населених пунктів України, знищених фашистськими окупантами, урочисте покладання квітів до Меморіалу на честь героїчного опору жителів Корюківки від німецько-фашистських загарбників, спецпогашення художнього маркованого конверту з маркою «70-ті роковини Корюківської трагедії 1-2, 9 березня 2013 р.», ряд інших заходів.

Як підкреслив голова облдержадміністрації Володимир Хоменко, відзначення 70-х роковин Корюківської трагедії – захід загальнодержавного значення, який має бути проведений на відповідному рівні. Враховуючи важливість поставлених завдань, керівник області закликав присутніх з усією відповідальністю поставитися до виконання наміченого плану дій.

Прес-служба облдержадміністрації