back

«ВІН+ВОНА. IQ+EQ. Партнери чи вороги?» — Національний форум Ліги ділових та професійних жінок України знову на Чернігівщині

02-12-2021 | 13:00

7 грудня у Чернігові відбудеться  VIII Національний форум Ліги ділових та професійних жінок України.

Які теми обговорюватимуть, хто і як може взяти участь та що очікувати від заходу, розповіла на пресконференції в ОДА Юлія Заїка, радник голови облдержадміністрації на громадських засадах з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, голова правління громадської організації «Ліга ділових і професійних жінок України».

До спілкування з журналістами також долучилися Дмитро Іванов, заступник голови облдержадміністрації та Андрій Шемець, директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА.

— Тема гендеру сьогодні досить популярна, але, на жаль, це поняття часто сприймають викривлено.  Гендер — це не змагання, це рівні можливості. ОДА всебічно підтримує подібні заходи, адже вони вчать, як взаємодіяти та досягти максимальної ефективності в партнерстві, — наголосив заступник голови ОДА.

Тема цьогорічного форуму — «ВІН+ВОНА. IQ+EQ. Партнери чи вороги?». Який посил вкладено в назву, пояснила Юлія Заїка:

— Ми хочемо знайти першопричину конкурентної складової між чоловіком та жінкою. Чому суспільство досі порівнює нас, керуючись стереотипами? Саме на форумі ми і хочемо обговорити, як змінити цю ситуацію, – стати партнерами, а не конкурентами, сформувати нову модель відносин, об’єднатися навколо спільних ідей, проектів, заходів.

Понад 100 учасників національного та міжнародного рівня долучаться до заходу. Це представники бізнесу, політики, громадські діячі і всі, хто переймається питанням гендеру.

Говоритимуть про налагодження зв’язків між діловими жінками та чоловіками України, про нові рольові моделі їх взаємодії: «Він – може, Вона – може, Разом ефективніше!».

Спікери порадять, як розвінчати гендерні стереотипи, боротися з сексизмом і дискримінацією за гендерною ознакою.

Форум відбудеться 7 грудня 2021 року.

Місце проведення: м. Чернігів, Готельно-туристичний комплекс «Придеснянський».

Зареєструватися для участі у форумі — за посиланням.

Детальніше про захід — на Facebook-сторінці.

Згідно з карантинними обмеженнями «червоного» рівня для участі у масовому заході необхідно мати «зелений» СОVID-cертифікат, чинний негативний результат тесту на коронавірусну хворобу чи інший документ, передбачений постановою КМУ №1236 від 09.12.2020 року.

Прохання також  дотримуватися соціальної дистанції, правил особистої гігієни та використовувати захисні маски у громадських місцях.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації