back

Сесія обласної ради підтримала зміни до низки обласних програм

30-11-2021 | 15:55

Понад сорок питань порядку денного розглянули сьогодні депутати Чернігівської обласної ради.  

Та перед тим, на початку пленарного засідання, хвилиною мовчання вони вшанували пам’ять депутата обласної ради кількох скликань, колишнього голови обласної ради Анатолія Мельника, який днями передчасно пішов з життя.

Обласна рада також віддала шану загиблим захисникам України — рідним героїв з Чернігівщини були вручені обласні почесні відзнаки «За мужність і вірність Україні».

Депутати обласної ради затвердили звіт про виконання обласного бюджету за 9 місяців 2021 року та ухвалили рішення про внесення змін до низки обласних програм.

Так, до 2,5 мільйонів гривень було збільшено обсяг фінансування Програми покращення матеріально-технічного забезпечення військових частин, які дислокуються на території Чернігівської області, на 2022-2023 роки. Реалізація заходів Програми дозволить підвищити бойову готовність та поліпшити побутові умови особового складу військових частин, розташованих на Чернігівщині.

На 3,8 мільйона гривень збільшене фінансове забезпечення Програми соціальної підтримки учасників антитерористичної операції, операції Об’єднаних сил, членів їх сімей, а також членів сімей військовослужбовців, загиблих (зниклих безвісти) в Афганістані при виконанні інтернаціонального обов’язку, у Чернігівській області на 2019-2023 роки. Додаткові кошти виділили на пропозицію Координаційної ради ветеранів АТО, ООС при Чернігівській облдержадміністрації. Кошти підуть на надання одноразової матеріальної допомоги у розмірі до 20 тисяч гривень ветеранам та членам їх сімей, родинам загиблих, які опинилися у складній життєвій ситуації.

Збільшено також кошториси програм, спрямованих на розширення реабілітаційних послуг особам з інвалідністю, розвиток фізичної культури та спорту, утримання обласного комунального закладу оздоровлення та відпочинку дітей «Дивосвіт», підтримку комунальних закладів охорони здоров'я, зокрема, фінансування потреб, не передбачених договорами НСЗУ.

Була ухвалена низка рішень, що стосуються використання комунального майна, та здійснено кілька кадрових призначень. Так, керівників нарешті отримали Чернiгiвська обласна школа вищої спортивної майстерності, яку очолив Віталій Бойко, та комунальний заклад «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина», директором якого стала Юлія Батура.

Дякую депутатам обласної ради за конструктивний діалог та підтримку стратегічних рішень, важливих для життєдіяльності області у найближчі роки, — зазначив голова облдержадміністрації В’ячеслав Чаус, який також брав участь у пленарному засіданні. Керівник ОДА відзначив ефективність роботи обласної ради та побажав успіхів новопризначеним керівникам комунальних установ. Вела засідання обласної ради її голова Олена Дмитренко.

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.