back

Бізнес Чернігівщини зацікавлений у поглибленні співпраці з Японією

25-11-2021 | 12:41

Чернігівщина та Японія уже мають невеликий досвід співпраці. Завдання Чернігівської облдержадміністрації — поглибити і розширити цю взаємодію, — заявив голова облдержадміністрації В’ячеслав Чаус на початку онлайн зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом України в Японії Сергієм Корсунським.

За результатами січня-вересня 2021 року зовнішній товарообіг області з Японією склав 1,7 мільйона доларів США: експорт — 0,33 мільйона, імпорт — 1,4 мільйона.

За словами В’ячеслава Чауса, це тільки початок взаємовигідної співпраці. Адже Чернігівщині є що запропонувати японським споживачам. Наприклад, сільськогосподарську продукцію, виробництво якої зростає в області з року в рік. Зернові культури, в тому числі й кукурудза, є основною експортною позицією області. Японія ж, як відомо, імпортує значну частину продуктів харчування та сировини для їх виробництва.

Проте, як зазначив Надзвичайний і Повноважний Посол України в Японії Сергій Корсунський, важливо не мати зайвих очікувань і усвідомлювати, що ринок Японії дуже конкурентний.

Стандарти, запроваджені у цій країні, значно жорсткіші за європейські чи американські. Та попри це обсяги двосторонньої торгівлі між Україною та Японією зростають з 2015 року. Тож перспективи подальшої співпраці доволі широкі.

Сергій Корсунський запевнив, що Посольство України в Японії готове сприяти просуванню українських товарів на японському ринку за умови, що ці товари відповідатимуть вимогам якості цієї країни та пройдуть відповідну сертифікацію. Свої деталізовані пропозиції виробники можуть надіслати на надані під час зустрічі адреси Посольства або до Департаменту економічного розвитку Чернігівської облдержадміністрації.

До участі в онлайн зустрічі долучилися понад 40 компаній-експортерів з Чернігівщини. Вони мали можливість поставити запитання представникам Посольства та отримати на них відповіді.

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації
.