back

Голова Чернігівської ОДА і керівник Нацполіції перевірили посилений захист кордону з Білоруссю

23-11-2021 | 16:01

Голова Національної поліції України Ігор Клименко перебував сьогодні з робочою поїздкою на Чернігівщині — у пункті пропуску «Нові Яриловичі» через державний кордон України з Республікою Білорусь. Спільно з головою Чернігівської ОДА В’ячеславом Чаусом та заступником керівника Держприкордонслужби Сергієм Сердюком він зустрівся з особовим складом 105 прикордонного загону імені князя Володимира Великого. Тут же за участі представників правоохоронних органів та голів територіальних громад відбулася нарада з питань ситуації на кордоні.

Ігор Клименко підкреслив, що на часі — захист державних меж та безпека населення, зважаючи на загрозу потрапляння в нашу країну незаконних мігрантів. Хоча нині їхня основна маса перебуває на кордоні Польщі та Білорусі, втрачати пильності не варто: недавня поява групи іноземців на Чернігівщині — спроба оцінити рівень нашої захищеності.

— Ситуація на кордоні стабільна та контрольована, однак ми маємо бути готові до всіх можливих варіантів подій, — зазначив В’ячеслав Чаус та поінформував про превентивні заходи, що зараз проводяться у прикордонні.

Так, на межі з Республікою Білорусь тривають роботи щодо інженерного облаштування прикордонної смуги. Територіальна система цивільного захисту готова до вирішення завдань у разі виникнення надзвичайних ситуацій. Діє регіональний координаційний штаб, що здійснює моніторинг обстановки, її оцінку, постійний обмін інформацією.

Не стоять осторонь громади: вони визначилися з приміщеннями, де, у разі необхідності, можуть розміститися кадрові резерви.

Начальник 105 прикордонного загону імені князя Володимира Великого Держприкордонслужби Олександр Чорний запевнив, що прикордонники готові до виконання завдань за призначенням. Крім того, налагоджена взаємодія із Нацполіцією, Нацгвардією, підрозділами ДСНС.

— Найважливіше – діяти злагоджено. Відтак, звертаюся до жителів області, зокрема прикордонних громад: зберігайте спокій, та у разі появи у громаді підозрілих осіб, повідомляйте поліцію, — резюмував голова ОДА.

Нагадаємо, що протяжність державного кордону в межах Чернігівської області – 458 км (205 км сухопутна та 253 – річкова), при цьому межа з Республікою Білорусь – 235 км, з Російською Федерацією – 223 км.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації