back

«Велике будівництво-2022»: на Чернігівщині планується реалізувати 16 проєктів

19-11-2021 | 15:41

Їхній перелік, а саме: п’ять шкіл, п’ять дитсадків, п’ять спортивних об’єктів і один соціально-економічний, — попередньо погодив Офіс Президента України.

— Проте для якісної реалізації проєктів необхідна їх якісна підготовка. Відтак наразі наше спільне завдання з представниками громад — здійснити коригування документації з урахуванням вимог комплексності, інклюзивності та візуалізації. Часу залишилось обмаль, тому працюємо активно, — наголосив заступник голови ОДА Дмитро Іванов під час зустрічі з представниками ТГ та профільних структурних підрозділів.

Наразі ОДА спільно з громадами працює над пошуком джерел фінансування зазначених проєктів. Це можуть бути і кошти ДФРР, і субвенцій, ресурси місцевих бюджетів, кошти, надані спонсорами, чи отримані у рамках міжнародних проєктів.

— Усі об’єкти важливі, і ми зацікавлені у тому, щоб їхня реалізація відбувалася якісно та у визначені терміни. Дякуючи програмі «Велике будівництво», ми покращуємо життя людей. За два роки бачимо плідні результати. Наприклад, 3120 школярів регіону вже навчаються в оновлених школах. Продовжуємо і надалі працювати на користь людям, — акцентував заступник голови ОДА.

Принагідно Дмитро Іванов нагадав представникам громад про особливості роботи у «червоній зоні».

А під час брифінгу для обласних ЗМІ зауважив:

— На минулих вихідних Чернігівщина увійшла в ТОП областей, де не працювала більшість пунктів вакцинації. Це неприпустимо! Голова ОДА попередив очільників районів про дисциплінарні стягнення, якщо ситуація повториться.

Сьогодні в облдержадміністрації обговорили нюанси організації роботи пунктів та центрів вакцинації у найближчі два дні.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації