back

Дві територіальні громади — Борзнянська й Талалаївська — сьогодні отримали по шкільному автобусу чернігівського виробництва

18-11-2021 | 17:13

Дві територіальні громади — Борзнянська й Талалаївська — сьогодні отримали по шкільному автобусу для навчальних закладів. Транспорт придбаний за рахунок зекономлених коштів державної субвенції в сумі 1,8 млн грн та  співфінансування з місцевих бюджетів майже на таку саму суму. Виготовлені нові автобуси на Чернігівському автозаводі, що входить до корпорації «Еталон».

— Приємно здивований відмінною якістю авто. Це – зручність і головне безпека дітей. А ми в свою чергу будемо і надалі ремонтувати та відновлювати дороги області, щоб проїзд був ще комфортнішим, — зазначив заступник голови ОДА Дмитро Іванов. 

 

У підприємства широкий асортимент продукції (автобуси, в тому числі шкільні, тролейбуси, вантажні автомобілі, трамваї). На відміну від інших вітчизняних виробників, автозавод має повний власний технологічний цикл виробництва. Особливістю роботи заводу також є власні конструкторські бюро та документація на весь модельний ряд.

За словами генерального директора автозаводу Андрія Савченка, готову продукцію поставляють у різні міста країни. В тому числі цього року виготовлено близько 160 шкільних автобусів, що їздять по всій території України.

Нагадаємо, що цьогоріч Чернігівська область отримала 10,9 млн грн освітньої субвенції за програмою «Шкільний автобус». Відтак, до 1 вересня шкільний автопарк поповнився десятьма новими автобусами загальною вартістю майже 16 млн грн (за 40-відсоткового співфінансування з місцевих скарбниць). Дві транспортні одиниці отримала Корюківська громада, по одній — Бобровицька, Городнянська, Коропська, Куликівська, Линовицька, Сосницька, Тупичівська та Холминська.

Крім того, сім автобусів громади придбали самостійно (два — в Ічнянській ТГ, по одному — у Варвинській, Деснянській, Кіптівській, Новобілоуській та Носівській громадах).

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації