back

Медичне обладнання, придбане за кошти платників податків, має приносити користь громаді — В’ячеслав Чаус на Новгород - Сіверщині

17-11-2021 | 16:02

Голова облдержадміністрації В’ячеслав Чаус з робочою поїздкою перебуває сьогодні у Новгород-Сіверському районі. У центрі уваги — об’єкти «Великого будівництва» та стан вакцинації в регіоні.

Реконструкція приймально-діагностичного відділення Новгород-Сіверської центральної міської лікарні імені І.В. Буяльського була завершена навесні цього року. Тож модернізоване відділення працює вже кілька місяців.

Як і для інших опорних лікарень області, для Новгород-Сіверської ЦМЛ коштом державного бюджету придбані апарат ультразвукової діагностики, стаціонарна рентгенівська діагностична система, комп’ютерний томограф, власним коштом закладу — дефібрилятори, функціональні медичні ліжка, монітори пацієнтів, централізовану станцію моніторингу; аналізатори крові та сечі.

Придбане в рамках президентської програми обладнання змонтоване, необхідна для його роботи ліцензія отримана. Проте комп’ютерний томограф в дію не запущений. Виконавець робіт досі не зміг вибрати час, щоб до кінця виконати свої зобов’язання.

Подібні ситуації неприпустимі! — наголосив голова облдержадміністрації. — Не має значення, хто був замовником робіт — місцева рада, УКБ чи сам заклад. Про такі випадки слід негайно повідомляти обласне управління охорони здоров’я. А якщо і його втручання не допоможе — мене особисто. Разом будемо шукати важелі впливу на підрядника та вимагати вчасного виконання зобов’язань. Обладнання, придбане за кошти держави (вважай — платників податків) має приносити користь громаді. Тим більше, якщо це стосується найціннішого — життя та здоров’я людей.

Оскільки в полі зору голови ОДА постійно перебуває питання вакцинації населення від Covid-19, В’ячеслав Чаус ознайомився з роботою центру масової вакцинації у Новгороді-Сіверському. За словами генеральної директорки міського Центру первинної медико-санітарної допомоги Оксани Черненко, вакцинація в громаді проходить повільніше, ніж хотілось би фахівцям: хоча б одне щеплення отримали тільки 30% громадян.

Лише за умови формування колективного імунітету ми всі зможемо повернутися до життя у звичних умовах. А це можливо тільки у випадку вакцинації не менше 60% населення, а краще — більше. Тож роботу з населенням у цьому напрямку варто максимально активізувати, — наголосив голова ОДА під час брифінгу та закликав жителів Новгород-Сіверщини щепитися від коронавірусу.

 
Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.