back

Громадська рада при ОДА організувала засідання за "круглим столом"

11-11-2021 | 17:13

Вчора, 10 листопада, комітет Громадської ради при облдержадміністрації соціального захисту незахищених верств населення організував засідання за «круглим столом» на тему «Подолання суспільних викликів в місцевих громадах».

Спільно з представниками структурних підрозділів облдержадміністрації: Департаменту соціального захисту населення, Управління охорони здоров’я, Департаменту сім’ї, молоді та спорту, Чернігівського обласного центру соціальних служб та філії Державної установи «Центр пробації» в Чернігівській області, Управління державної міграційної служби України в Чернігівській області, Чернігівського обласного  центру зайнятості, уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Чернігівській області, представників громадськості обговорено питання організації в області реінтеграції бездомних та безпритульних до самостійного повноцінного життя шляхом надання їй комплексу соціальних послуг.

Нині ця робота проводиться КУ «Чернігівський обласний центр соціальної адаптації» Чернігівської обласної ради та громадською організацією «Чернігівський центр соціальної адаптації бездомних та безпритульних». Але існує низка проблем, які необхідно вирішити.

Це необхідність проведення капітального ремонту приміщень для тимчасового проживання зазначеної категорії осіб, доступність для тих з них, хто не має документів, до медичних послуг (безкоштовною є тільки екстрена та невідкладна допомога), нестача коштів для повноцінної роботи КУ «Чернігівський обласний центр соціальної адаптації» та інші.

Учасники обговорення висловили свої пропозиції. Після їх узагальнення буде складена резолюція засідання за «круглим столом».

Департамент інформаційної діяльності 
та комунікацій з громадськості облдержадміністрації