back

Бібліотеки долучаються до цифрової трансформації в Україні

11-11-2021 | 10:15

На початку листопада в Києві відбулася стратегічна сесія «Розвиток бібліотек як Хабів цифрової освіти». ЇЇ проведенню сприяли - Міністерство цифрової трансформації України, Посольство Швеції та Українська бібліотечна асоціація. Учасниками сесії від Чернігівщини були директорка Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В. Г. Короленка Інна Аліференко й завідувачка відділу інформаційних технологій та електронних ресурсів Олена Попович.

З вітальним словом до присутніх звернулися заступниця Постійної представниці ПРООН в Україні Мангал Фоуані та керівник Проєкту підтримки Дія Володимир Брусіловський.

Про перспективи розвитку порталу «Дія. Цифрова освіта-2021» розповіла менеджерка проєкту Руслана Коренчук. Вона також закликала бібліотеки як хаби цифрової освіти долучатися до місяця цифрової грамотності, який відбувається в листопаді. Щодня упродовж місяця Міністерство цифрової трансформації розповідатиме про одну з 30 компетенцій цифрової грамотності.

Понад двадцять представників бібліотек з усієї країни обговорювали шляхи розвитку бібліотек як хабів цифрової освіти. В тому числі йшлося і про створення посібника для бібліотекарів - менеджерів цифрової освіти.

Також учасники семінару ознайомилися з роботою двох бібліотек – хабів цифрової освіти у Києві: Публічної бібліотеки імені Лесі Українки та Центральної районної бібліотеки ім. Ф. М. Достоєвського Солом'янського району.

У Публічній бібліотеці імені Лесі Українки гостям розповіли про надання користувачам послуг на порталі "Дія. Цифрова освіта" та організацію і технічний супровід іспитів на знання української мови для державних службовців та осіб, які бажають отримати українське громадянство.

Під час візиту у центральну бібліотеку Солом’янського району презентовано креативні локації та різноманітні  форми роботи із залучення до читання.

За інформацією Чернігівської обласної універсальної
наукової бібліотеки ім. В. Г. Короленка