back

Ще двоє чернігівців отримуватимуть стипендію Президента України

08-11-2021 | 14:45

Президент Володимир Зеленський 5 листопада 2021 року підписав Указ «Про призначення стипендій Президента України для дітей з інвалідністю, які мають високі досягнення у всеукраїнських спортивних змаганнях, та їх тренерів».

Серед відзначених президентською винагородою — двоє спортсменів з Чернігівщини. Це Дмитро Скварський — чемпіон всеукраїнських спортивних змагань з настільного тенісу та його тренер — Заслужений майстер спорту з настільного тенісу, кавалер ордену «За мужність» ІІ та ІІІ ступенів Андрій Гнатюк.

Дмитро Скварський народився 2007 року в Чернігові. Кандидат в майстри спорту України, кандидат національної збірної команди України з настільного тенісу серед осіб з інвалідністю (порушення слуху). Срібний призер чемпіонату України (молодь) 2020р., бронзовий призер чемпіонату України (дорослі) 2020р., переможець фінальних змагань Всеукраїнської спартакіади «Повір у себе» серед дітей з інвалідністю у 2020р. та у 2021р.

Всього Указом призначено 89 стипендій дітям-спортсменам (у розмірі двох прожиткових мінімумів для дітей відповідного віку) та 43 стипендії тренерам, які забезпечували їхню підготовку (у розмірі двох прожиткових мінімумів для працездатних осіб).

Президентської стипендії удостоєні діти з інвалідністю, які мають високі досягнення у всеукраїнських спортивних змаганнях у 2020-2021 роках, та їхні тренери. Це сприятиме не лише розв'язанню питань соціального захисту спортсменів, їх підтримки та покращення матеріального становища, а й розвитку паралімпійського та дефлімпійського руху, а також популяризації спорту серед людей з інвалідністю в Україні.

За повідомленням офіційного інтернет-представництва Президента України.