back

Обмеження «червоного» рівня: в області не припиняється контроль за дотриманням карантинних вимог

04-11-2021 | 18:43

Рейдові групи у Чернігівській області продовжують перевіряти заклади та слідкувати за дотриманням карантинних обмежень та протиепідемічних заходів.

Сьогодні було здійснено 165 обстежень. Перевірили 26 закладів харчування, 90 закладів торгівлі продовольчими товарами, 33 — непродовольчими та 16 інших об'єктів.

Виявили 27 порушень та надали пропозиції щодо їх усунення, склали 2 протоколи за статтею 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення — «Порушення правил щодо карантину людей».

І керівники закладів, що перевіряються, і їхні відвідувачі переважно з розумінням ставляться до такого контролю та перевірок сертифікатів вакцинації чи інших документів, передбачених карантинними обмеженнями. До слова, у членів груп на вході до закладів громадського харчування чи торгівлі непродовольчими товарами так само перевіряють документи про щеплення.

В області працює 30 рейдових груп. До їхнього складу входять спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в області, Національної гвардії, Національної поліції та Центру контролю та профілактики хвороб МОЗ.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації