back

Інформування населення області - спільне завдання влади і комунальних друкованих ЗМІ

08-02-2013 | 18:00

8 лютого у прес-центрі Щорського вищого училища лісового господарства відбулось засідання громадської організації «Асоціація регіональних ЗМІ Чернігівської області». На запрошення Асоціації участь у засіданні взяв в. о. заступника голови Чернігівської обласної державної адміністрації Юрій Музика.

Керівник Асоціації Олександр Назаренко, редактор Менської районної газети «Наше слово», підсумував роботу Асоціації у 2012 році. Зокрема, успішними стали проекти Асоціації «Менська школа журналістики», «Громада і влада: партнерство, діалог і взаємодія» та інші. Асоціація надавала різнобічну юридичну та консультаційну допомогу працівникам регіональних ЗМІ.

«Нашим спільним завданням — влади і комунальних друкованих ЗМІ— є інформування жителів територіальних громад не лише про основні події в області, місті, районі, а також і про вирішення органами виконавчої влади та місцевого самоврядування нагальних проблем жителів регіону, інформування про роботу служб, підприємств та організацій, які відповідають за життєзабезпечення населених пунктів», — сказав Юрій Музика, звертаючись до учасників засіданні.

Також на засіданні Асоціації обговорено питання підвищення ефективності роботи регіональних друкованих ЗМІ, зокрема використання маркетингових технологій для збільшення тиражу, робота з рекламодавцями, дотримання журналістської етики, а також техніка підготовки фоторепортажів.