back

Дмитро Іванов: Програма Президента України «Зелена країна» – це крок до створення екологічного комфорту для прийдешніх поколінь

30-10-2021 | 16:26

Сьогодні до висадки дерев у ДП «Городнянське лісове господарство» долучилися заступник голови ОДА Дмитро Іванов; перший заступник голови обласної ради Ніна Лемеш; заступник голови з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Державного агенства лісових ресурсів України Віктор Смаль; начальник Чернігівського ОУЛМГ Сергій Аніщенко; голова Городнянської ОТГ Андрій Богдан; керівник Чернігівської обласної прокуратури Сергій Василина, керівники підрозділів ГУНП та ДСНС в області; члени НОК на Чернігівщині та вихованці Городнянського учнівського лісництва.

Таке масштабне зібрання відбулося задля привернення уваги до старту акції Держлісагенства «Створюємо ліси разом», яка реалізовується у рамках програми Президента України «Зелена країна». Нагадаємо, що згадана програма має амбітну мету: висадити мільярд дерев за три роки.

За кілька годин гуртом у Городнянському лісгоспі вдалося заліснити сосною звичайною понад 2 гектари.

– Сьогодні ми здійснюємо історичну місію – робимо вклад у створення екологічного комфорту для прийдешніх поколінь. Адже ліс, висаджений сьогодні, дозріє мінімум через років 40-50, – наголосив заступник голови облдержадміністрації Дмитро Іванов. – Загалом значна частина екологічних проблем (відсутність води, ерозійні процеси ґрунту, стан повітря) пов’язана саме із знищенням зелених насаджень. Тож важливо привчати дітей не лише використовувати природний ресурс, а цінувати та відновлювати його.

У свою чергу заступник голови з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Державного агентства лісових ресурсів України Віктор Смаль зазначив, що взяти участь в акції можуть всі бажаючі. Для цього потрібно зареєструватися на сайті «Зелена країна» та чекати пропозицій від лісівників свого регіону. Також можна надіслати власні фото-підтвердження та геолокацію висадки дерев, тим самим мотивувати інших долучатися.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації