back

60-річний ювілей відзначив Інститут сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва НААН

27-10-2021 | 16:04

З визначною датою привітали колектив установи Дмитро Іванов, заступник голови ОДА, Дмитро Блауш, заступник голови обласної ради, Юрій Лупенко, віцепрезидент Національної академії аграрних наук України та народний депутат України Валерій Зуб.

 - 60 років – час, коли варто підбивати підсумки й пишатися досягненнями, перемогами й науковими відкриттями. Чимало вже зроблено, але ще більше здобутків чекає у майбутньому. Ви допомагаєте стати Україні не лише аграрним виробником №1 у світі, а лідирувати серед переробників сільськогосподарської продукції, - наголосив заступник голови ОДА та побажав ювілярам професійних злетів.

Директор інституту, член-кореспондент НААН Анатолій Москаленко розповів про досягнення та технологічні розробки закладу.

Інститут проводить унікальні наукові дослідження у галузі сільськогосподарської мікробіології. Це ґрунтова та зоотехнічна мікробіологія, біологічний захист рослин і тварин та  створенням нових сортів і технологій вирощування сільськогосподарських культур.

Наукові розробки впроваджуються в усіх регіонах України та експортуються до країн північного ЄС.

Колекція корисних ґрунтових мікроорганізмів, створена науковцями інституту – єдина в Україні отримала  статус Національного надбання України.

Кращим працівникам закладу Дмитро Іванов вручив Подяки обласної державної адміністрації.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації