back

Молодь - визначальний фактор соціально-економічного прогресу, здатний оновити та модернізувати систему державного управління

07-02-2013 | 18:00

Питання залучення молоді на державну службу набуло значної актуальності. Адже без оновлення кадрового потенціалу державної служби та залучення молоді неможливе подальше зростання та розвиток інституту державної служби. Особливу увагу цьому питанню приділяє Президент України Віктор Янукович. З метою створення механізму добору до Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації» найбільш обдарованих громадян України, залучення їх до впровадження реформ у сферах державного управління Главою держави виданий відповідний Указ від 5 квітня 2012 року № 246/2012, яким визначено додатковий механізм для добору та підготовки до роботи у сферах державного управління.

7 лютого у Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів в.о.заступника голови обласної державної адміністрації Юрій Музика зустрівся зі студентами випускних курсів м. Чернігова, які навчатимуться в Центрі за програмою семінару «Державна служба та служба в органах місцевого самоврядування в Україні: правовий статус, стиль, і методи роботи». У зустрічі зі студентами також взяв участь заступник голови обласної ради Валентин Мельничук.

У своєму виступі Юрій Музика зазначив, що місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування вживаються системні заходи щодо залучення молоді до державної служби та служби в органах місцевого самоврядування, створення умов для її професійного зростання. Затверджена та діє обласна програма «Молодь Чернігівщини» на 2011–2015 роки, яка має на меті створення системи всебічної підтримки громадянської активності молоді, спрямованої на самовизначення і самореалізацію, формування необхідних для цього правових, гуманітарних та економічних передумов, надання соціальних гарантій та соціальних послуг.

Юрій Музика також поділився зі слухачами власним досвідом роботи в органах державної влади та місцевого самоврядування, а на завершення спілкування, побажав усім учасникам семінару плідної роботи та досягнення високих результатів.



Управління у справах преси
та інформації облдержадміністрації