back

Служба зайнятості попереджає: бути безробітним і одночасно працювати не вдасться

20-10-2021 | 13:12

Громадянам доведеться повернути незаконно отримані кошти, якщо вони перебували на обліку в службі зайнятості, отримували допомогу по безробіттю і одночасно нелегально працювали, виконували роботу, надавали послуги за цивільно-правовими договорами, займалися підприємницькою діяльністю, отримували соціальні виплати.

Ці неправомірні дії приховати не вдасться, наголошують профільні фахівці. Нині відповідна інформація легко перевіряється, зокрема шляхом обміну даними між службою зайнятості, податковою, Пенсійним фондом, органами Держпраці та інше.

Так, упродовж січня-вересня поточного року в області виявлено 111 осіб, які неправомірно отримали кошти від Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття у сумі 778,8 тис. грн.

Порушники законодавства добровільно відшкодували 610,5 тис. грн. Тим же, хто ухиляється від повернення коштів, доведеться мати справу з правоохоронними та судовими органами: цьогоріч подано 10 звернень до правоохоронних органів та 7 позовів до суду.

За повідомленням Чернігівського обласного центру зайнятості