back

На Новгород-Сіверщині реалізовано проєкт «Наше коріння: герої поруч»

19-10-2021 | 10:32

До Дня захисників і захисниць України приурочено заходи проєкту «Наше коріння: герої поруч», які відбулися 15 жовтня у с. Слобідка Новгород-Сіверської територіальної громади. Адже саме в ці дні в Україні згадують всіх, хто в різні часи обороняв та боронить нині наш суверенітет і територіальну цілісність.

Учасники АТО/ООС, члени родин загиблих, патріотична молодь Сіверщини відвідали музей захисників Новгород-Сіверщини. Музей відкрито у 2019 році в будинку, де мешкав загиблий учасник АТО/ООС Ігор Медведь.

Також проведено регіональну зустріч-пам’яті «Сила нескорених» та панахиду за загиблими, групові заняття «Пошук та відновлення внутрішніх джерел ресурсів» з психологом Чернігівського обласного центру комплексної реабілітації та обслуговування учасників бойових дій, членів їх родин та сімей загиблих.

Крім цього, всі бажаючі отримали групову та індивідуальні консультації юриста з теми «Проблемні питання, які постають в повсякденній діяльності учасників бойових дій та членів їх родин», взяли участь у спортивних змаганнях патріотичного спрямування та козацьких частуваннях.

До заходів долучились представники Новгород-Сіверської, Семенівської, Коропської, Сновської, Понорницької, Сосницької, Менської, Корюківської, Чернігівської та Шосткинської громад, студенти комунального закладу «Новгород-Сіверський фаховий медичний коледж», а також члени Координаційної ради ветеранів АТО/ООС при облдержадміністрації, члени родин, загиблих воїнів в АТО/ООС та представник територіального відділу Міністерства ветеранів України.

Проєкт «Наше коріння: герої поруч» реалізовано громадською організацією «Учасники антитерористичної операції Новгород-Сіверщини» з метою здійснення національно-патріотичного виховання молоді; вшанування пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Фінансування заходів здійснювалося коштом обласного бюджету у рамках Програми сприяння розвитку громадянського суспільства «Чернігівська громада» на 2021-2023 роки, затвердженої рішенням другої (позачергової) сесії Чернігівської обласної ради восьмого скликання від 26.01.2021 № 19-2/VIIІ.

За повідомленням громадської організації «Учасники
антитерористичноїоперації Новгород-Сіверщини»