back

Формування всебічно розвиненої, високоосвіченої, соціально активної особистості – одне із завдань Регіональної комісії з питань захисту суспільної моралі

06-02-2013 | 17:42

Запобігання негативному впливу на свідомість громадян інформації, яка містить елементи жорстокості, бездуховності, насильства, порнографії, пропагування тютюнопаління, наркоманію, пияцтво, антисоціальну поведінку, а також впровадження в суспільну свідомість переваг здорового способу життя, формування національного культу соціально активної, фізично здорової та духовно багатої особистості - спільна мета членів Регіональної комісії з питань захисту суспільної моралі, яка діє в області вже майже рік.

На черговому її засіданні, яке відбулося 6 лютого під головуванням в.о. заступника голови облдержадміністрації Юрія Музики, було підбито підсумки роботи у 2012 році та обговорені питання міжнародної практики захисту етичних норм та спільної моралі при обігу інформаційної продукції телерадіокомпаній, відродження традиційних сімейних цінностей, як один з етапів підвищеного загального рівня моральної культури серед населення.

Як зазначалося, проблеми суспільної моралі викликають чималий суспільний інтерес. Для їх вирішення у навчальних закладах області організовуються виховні заходи, проводяться конкурси, які відроджують у дітей почуття патріотизму, збереження культурної спадщини. Громадською радою при облдержадміністрації та громадськими організаціями організовуються засідання «круглих столів», розміщується соціальна реклама. Словом, докладаються спільні зусилля, щоб молодь стала більш високоморальною, вихованою та толерантнішою.

Важливу роль у цьому має відігравати відродження традиційних сімейних цінностей. Низку відповідних заходів було проведено у минулому році. Зокрема, фестивалі «Таланти багатодітної родини», «Родинні скарби України», «Володар села» та багато інших. Велика увага при цьому приділялася багатодітним родинам. Минулого року 896 жінок отримали почесне звання «Мати-героїня».

На переконання Юрія Музики, необхідно й надалі продовжувати розпочату роботу щодо поліпшення моральної свідомості нашого суспільства. Він також наголосив, що тільки спільними зусиллями влади та громадськості можна сприяти формуванню у підростаючого покоління та молоді моральних принципів і здорового способу життя.


Управління у справах преси
та інформації облдержадміністрації