back

Олександр Шанойло: Цінова ситуація на ринку хліба потребує спільних дій як органів виконавчої влади, так і виробників

06-02-2013 | 15:00

6 лютого заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Шанойло провів нараду з основними виробниками хліба щодо стабілізації цінової ситуації на ринку хліба та хлібобулочних виробів.

Олександр Шанойло, відкриваючи нараду, наголосив, що цінова ситуація на ринку хлібобулочних виробів, яка складається останнім часом в державі, потребує особливої уваги та спільних дій як органів виконавчої влади, так і виробників.

Було заслухано інформацію Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації щодо стану справ з виробництва і забезпечення хлібом на Чернігівщині та заходів із забезпечення борошном Аграрного фонду хлібопекарські підприємства. Державна інспекції з контролю за цінами повідомила про цінову ситуацію, яка склалася в області.

Як зазначалося, однією з основних причин, які призводять до зростання ціни на хліб, є завезення хлібобулочних виробів з інших регіонів і витіснення чернігівської продукції з ринку збуту.

У свою чергу наголошувалося, що виробникам хліба необхідно працювати над зменшенням складових витрат собівартості виробництва, а саме використовувати дешевше борошно Аграрного фонду та місцевих ресурсів при цьому забезпечувати належну якість продукції.

З метою стабілізації цінової ситуації на ринку хліба і хлібобулочних виробів, учасники наради підписали Меморандум взаєморозуміння та співпраці між Чернігівською облдержадміністрацією, Чернігівським регіональним відділенням Аграрного фонду та виробниками хліба та хлібобулочних виробів.


Управління у справах преси
та інформації облдержадміністрації