back

Залучення іноземних інвестицій — один із пріоритетів роботи ОДА: Дмитро Іванов на виробництві паркетної дошки

05-10-2021 | 15:02

ТОВ «Деревообробний комбінат «Сіхе Україна», яке повністю засновано на іноземних інвестиціях, відкрило у Чернігові виробництво паркетної дошки. Розміщене підприємство на незадіяних виробничих площах ПрАТ «Камвольно-суконна компанія «Чексіл». З виробничими потужностями та роботою комбінату ознайомився сьогодні під час робочого візиту заступник голови облдержадміністрації Дмитро Іванов.

Оскільки на Чернігівщині деревообробна галузь має значний потенціал, важливо налагодити взаємовигідні відносини між областю та іноземним (у цьому випадку китайським) інвестором, — наголосив Дмитро Іванов. — Адже додаткові капіталовкладення — це і розвиток економіки, і нові робочі місця. До того ж економічно вигідно експортувати готову продукцію з деревини, а не сировину.

Заступник голови ОДА порадив керівництву підприємства у пошуку фахівців з деревообробки звернути увагу на Сновське вище професійне училище лісового господарства, на базі якого працює Регіональний навчально-практичний центр деревообробних технологій. З боку ОДА — всебічна підтримка у цьому питанні.

ТОВ «Деревообробний комбінат «Сіхе Україна» — це підприємство з повним циклом перероблення деревини, від дубового кругляка до готової паркетної дошки. Основним напрямом продажу є Європа, у планах — експорт і в Америку. Наразі на комбінаті працює близько 100 осіб, до кінця поточного року планується збільшення працюючих — до 200.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації