back

У Чернігові відкрили сучасний навчальний центр електромонтажних технологій

05-10-2021 | 15:01

Практично опановувати актуальні для регіону професії електромонтажника з освітлення та освітлювальних мереж, електромонтажника силових мереж та електроустаткування за новітніми технологіями відтепер можна у Чернігівському професійному ліцеї залізничного транспорту. Учора, 4 жовтня, тут за участі керівництва області та міста відкрили Регіональний навчально-практичний центр електромонтажних технологій та відновлювальної енергетики.

Центр оснащений сучасним обладнанням (мікросхемами, вимірювальними приладами, потужною комп’ютерною технікою, фотопанелями тощо). Макети, з якими працюватимуть студенти, імітують схеми електричного живлення квартири, промислового цеху та інше. Модель нового центру запозичили у німецьких колег з міста Меммінген, які також завітали на відкриття цього навчального комплексу.

Загальна вартість проєкту перевищує 2,6 мільйона гривень, з яких 1,4 мільйона – державна субвенція. Ще 600 тисяч виділила Чернігівська міська рада, 626,5 тисячі гривень — власні надходження закладу освіти (в тому числі 180 тисяч надали німецькі партнери на сучасні засоби навчання).

У рамках заходу відбувся «круглий стіл», під час якого учасники обговорили розвиток професійної освіти, соціального партнерства, міжнародної співпраці тощо. Адже завдяки таким сучасним центрам вдається досягати головного – підвищення якості у наданні освітніх послуг, відтак — відповідати запитам потенційних роботодавців.

У Чернігівському професійному ліцеї залізничного транспорту на сьогодні навчається понад пів тисячі студентів. Заклад активно співпрацює з роботодавцями Чернігова. Наразі відповідні договори укладені з 19 місцевими підприємствами.

За повідомленням Управління освіти і науки
 Чернігівської облдержадміністрації
Фото - Чернігівська обласна рада