back

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет відвідав освітні заклади Ніжина

28-09-2021 | 17:02

Разом з головою Чернігівської ОДА В'ячеславом Чаусом він завітав до Ніжинського державного університету ім. М. Гоголя, бібліотеки імені академіка М. О. Лавровського, інклюзивно-ресурсного центру та міської школи №15, де сам навчався.

— Приємно бачити, як позитивно змінилися матеріально-технічної база школи та нові підходи й методи організації освітнього процесу. Дякую освітянам Ніжина, які не лише креативно підходять до своєї праці, а й повністю та відповідально виконують рекомендації МОЗ щодо вакцинації від COVID-19. Усі заклади освіти міста працюють у повноформатному режимі, а відсоток вакцинації педагогічних працівників загалом становить 89%. Я неодноразово запевняв і буду наголошувати, що освітяни – серед пріоритетної групи захисту від COVID-19, – зазначив Сергій Шкарлет.

До того ж,  Ніжин є лідером в області не тільки за рівнем вакцинації працівників освіти, але й загалом за рівнем вакцинованого населення, який сягає майже 51%.

 
 

В університеті ім. М. Гоголя міністр ознайомився з навчально-матеріальною базою, спеціалізованими лабораторіями дисциплін природничого циклу. Наразі заклад системно перетворюється на центр міжнародної освіти, здійснюючи якісну фахову підготовку не лише талановитого українського студентства, але й обдарованої молоді з Азербайджану, В’єтнаму, Індії, КНР, Пакістану, Тунісу, Туреччини, Туркменістану, ФРН.

Під час візиту до інклюзивно-ресурсного центру Сергій Шкарлет підкреслив роль управлінців, керівників та педагогів шкіл, що зацікавлені у питаннях підтримки та розвитку інклюзивного навчання.  Адже за останні чотири роки в Україні вже створено майже 640 таких установ.
Працівники Ніжинського центру надають освітні, психолого-педагогічні та корекційно-розвиткові послуги для майже 100 дітей з особливими освітніми потребами з різними нозологіями. Окрім того,  у закладах освіти міста є 18 інклюзивних класів, у яких діти повністю інтегровані в освітній процес.
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації