back

На Чернігівщині триває інвентаризація державного та комунального майна

28-09-2021 | 13:52

Інвентаризація земель водного та лісового фондів, водних об’єктів, лісових ресурсів, об’єктів державної та комунальної власності проводиться в області відповідно до рішення РНБО України «Про заходи державної регіональної політики на підтримку децентралізації влади».

Проміжні результати роботи відповідної обласної комісії обговорили сьогодні на нараді, проведеній заступником голови облдержадміністрації Дмитром Івановим.

Основний обсяг робіт з інвентаризації мають виконати комісії, створені на місцях. Адже, наприклад, водний фонд з травня поточного року переведений до компетенції органів місцевого самоврядування. Аналогічна ситуація з об’єктами водних та лісових ресурсів.

Проте, як зазначалося у ході засідання, не в усіх громадах питанням інвентаризації приділили належну увагу. Так, відповідні комісії створені лише у 29 територіальних громадах області. Хоча їх робота мала би упорядкувати облік ресурсів та сприяти їх більш ефективному використанню.

Підсумовуючи роботу комісії, Дмитро Іванов наголосив, що вже до кінця поточного року в області необхідно виконати великий обсяг робіт з інвентаризації, тож не варто відкладати її на останній момент. В упорядкуванні обліку державного та комунального майна мають бути зацікавлені як районні держадміністрації, так і місцеві ради. Тож їм варто знайти спільну мову у цьому питанні та об’єднати зусилля.

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.