back

Через річку Удай дорожники споруджують тимчасову переправу

13-09-2021 | 10:40

Продовжуються підготовчі роботи до реконструкції мосту через річку Удай поблизу с. Переволочна на трасі Н-07 Київ - Суми - Юнаківка. Наразі підрядна організація влаштовує тимчасову об’їзну дорогу. Здійснено віброзанурення шпунтів для тимчасової переправи через річку.

Цей міст, довжиною понад 84 метри, побудований у 1970 році. У процесі реконструкції стару споруду демонтують і зведуть нову, що відповідає сучасним нормам навантаження та безпеки дорожнього руху.

Нагадаємо, що поточного року у Чернігівській області проводяться масштабні роботи з капітального ремонту траси Н-07 Київ - Суми - Юнаківка. Протяжність дороги на території області — майже 143 км. Це шлях поєднує південь Чернігівщини з Київщиною та Сумщиною. Траса побудована у 1965-1980 роках. Уже тривалий вона непридатна до сучасного транспортного навантаження.

Дорога Н-07 Київ - Суми - Юнаківка оновлюється на виконання державного інвестиційного проєкту "Приведення стану автомобільних доріг транспортного сполучення Київ - Суми - Харків (в межах Чернігівської та Сумської областей) до сучасних технічних вимог".

Загалом у межах програми президента України "Велике будівництво" цьогоріч на Чернігівщині планується відремонтувати 182 км кілометри доріг державного значення.

За повідомленням Служби автомобільних доріг у Чернігівській області