back

За зловживання статусом безробітного доведеться відповідати

07-09-2021 | 12:12

У службі зайнятості запевняють: безробітним доведеться повернути незаконно отримані кошти, якщо вони перебували на обліку в службі зайнятості, отримували допомогу по безробіттю й одночасно нелегально працювали, виконували роботу, надавали послуги за цивільно-правовими договорами, займалися підприємницькою діяльністю, отримували соціальні виплати.

Протягом січня-серпня поточного року в області виявлено 97 осіб, які неправомірно отримали кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття у сумі 705,1 тис. грн.

Ці неправомірні дії виявляються шляхом обміну інформацією між службою зайнятості, податковою службою, пенсійним фондом, органами держпраці, а також за даними верифікації з Міністерства фінансів України про соціальні виплати.

Тим, хто ухиляється від повернення коштів, доведеться мати справу з судовими та правоохоронними органами. Так, з метою сприяння у відшкодуванні завданих Фонду збитків службою зайнятості у поточному році подано 7 позовів до суду та 9 звернень до правоохоронних органів.

За інформацією Чернігівського
обласного центру зайнятості