back

На мосту біля села Киріївка влаштовують монолітне перекриття проїзної частини

03-09-2021 | 08:00

На Чернігівщині тривають ремонтні роботи на мосту в Корюківському районі біля села Киріївка. Розташований він на автодорозі О251804 Чорнотичі - Кудрівка - Лозова, км 15+961.

За 43 роки експлуатації мосту жодного разу не проводилося масштабних ремонтних робіт. У 2020 завдяки Програмі «Велике будівництво» вдалося розпочати капітальний ремонт споруди.

Проект капітального ремонту передбачає практично повну заміну несучих конструкцій. Заплановано оновлення стійок, заміна балки прогонових будов, влаштування монолітної плити, шкафних стінок, деформаційних швів, двох шарів асфальтобетону. Також мостобудівники укріплять конуси, замінять перильне та бар’єрне огородження, нанесуть розмітку.

Вже завершено роботи по бетонуванню шафової стінки на опорах та ведуться підготовчі роботи (армування) з влаштування монолітного перекриття мосту.

Міст біля села Киріївка матиме довжину 6,9 погонних метра.

Замовник робіт – Управління капітального будівництва Чернігівської обласної державної адміністрації.

Для забезпечення дорожнього руху на час ремонту створено тимчасовий об’їзд біля об'єкту із земляного полотна, улаштоване тимчасове огородження на об’їзді, встановлено бар'єр безпеки , встановлені тимчасові дорожні знаки.

Нагадаємо, що в рамках реалізації Програми Президента України «Велике будівництво» у 2021 році на Чернігівщині відремонтують 106,3 км місцевих доріг та 11 мостів. На автомобільних дорогах загального користування місцевого значення Чернігівщини зараз триває відновлення та будівництво одразу дев’яти штучних споруд. Станом на початок вересня відремонтовано 85,57 кілометрів доріг.