back

Пілотний проєкт Офісу ВООЗ на Чернігівщині: результати та плани

02-09-2021 | 18:17

З травня поточного року Чернігівська обласна психоневрологічна лікарня брала участь в пілотному проєкті Офісу ВООЗ в Україні по впровадженню психіатричної допомоги, яка надається мультидисциплінарними мобільними командами в громадах. Ефективність роботи таких команд та проблемні питання, що виникають в ході роботи з пацієнтами, обговорила сьогодні, 2 вересня, заступниця голови Чернігівської облдержадміністрації Жанна Шерстюк з представниками ВООЗ.

Нині на обслуговуванні командою перебуває 65 пацієнтів. Це мешканці Чернігова, Куликівської, Ріпкинської та Корюківської громад. У рамках проєкту його учасники відвідували індивідуальні та групові заняття, сеанси арт-терапії тощо.

Для хворих участь в цьому пілотному проєкті дає можливість соціалізуватися та ефективно вливатися в суспільне життя. На жаль, є певні складнощі в реалізації пакету психіатричної допомоги мультидисциплінарною командою. Це відсутність фінансування витрат на транспорт та засоби зв’язку. І оскільки робота мультидисциплінарної команди перш за все пов’язана з виїздами до пацієнтів, то не врахування зазначених витрат знижує ефективність її роботи, — зауважила Жанна Шерстюк та акцентувала на необхідності продовжувати роботу в такому форматі, але з врахуванням економічних складових.

Заступниця голови ОДА повідомила, що із зазначеними питаннями облдержадміністрація буде звертатися до МОЗу та НСЗУ, а також висловила сподівання на подальшу співпрацю з ВООЗ в Україні.

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації