back

10 автобусів поїхали у громади

02-09-2021 | 14:02

Гарний подарунок на свято першого дзвоника отримала Богданівська ЗОШ І-III ступенів імені Григорія Ващенка Линовицької громади. Ключі від нового шкільного автобуса директору навчального закладу передала заступниця голови Чернігівської облдержадміністрації Жанна Шерстюк вчора, 1-го вересня, під час свого робочого візиту до Прилуцького району.

Обласна влада разом з органами місцевого самоврядування мають забезпечити кожній дитині, незалежно від того, де вона проживає, доступ до якісної освіти. Тож новий автобус стане у нагоді вашій громаді. Він буде підвозити школярів не лише щоденно на заняття, а й на олімпіади, конкурси, екскурсії, — зазначила заступниця голови та привітала учнів та педагогічний колектив з Днем знань.

Транспортний засіб навчальному закладу придбаний за програмою «Шкільний автобус» на умовах співфінансування. Його вартість 1,6 млн грн, з них 800 тис. грн — кошти місцевого бюджету. Автобус буде підвозити 53 школярів із сіл Даньківки та Оніщенків.

Загалом по області до 1-го вересня шкільний автопарк поповнився десятьма новими автобусами загальною вартістю майже 16 млн грн. Це кошти освітньої субвенції (60%) на умовах співфінансування з місцевими бюджетами (40%). Отримали транспортні засоби такі навчальні заклади:

  1. Городнянський ліцей № 2» Городнянської міської ради;
  2. Сосницька гімназія ім. О.П. Довженка, Сосницької селищної ради;
  3. Холминська загальноосвітня школа І-III ступенів Холминської селищної ради Корюківського району;
  4. Комунальний заклад «Тупичівський ліцей» Тупичівської сільської ради Городнянського району;
  5. Озерянський заклад загальної середньої освіти І-III ступенів Бобровицької міської ради Бобровицького району;
  6. Риботинський навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І - III ступенів – дошкільний навчальний заклад» Коропської селищної ради;
  7. Богданівська загальноосвітня школа І - III ступенів імені Григорія Ващенка Линовицької селищної ради Прилуцького району;
  8. Куликівський заклад загальної середньої освіти І-III ступенів Куликівської селищної ради.
  9. Перелюбська загальноосвітня школа І - III ступенів Корюківської міської ради (2 автобуси).

Цього ж дня Жанна Шерстюк разом з головою Прилуцької райдержадміністрації Геннадієм Луценком  перевірили хід виконання ремонтних робіт на автомобільній дорозі місцевого значення О251509 Прилуки-Сергіївка-Білошапки. Нині ремонтують відрізок понад 6 км, для цього передбачено 26,35 млн грн. Основні роботи вже виконані. Залишилося нанести розмітку, встановити дорожні знаки та виконати роботи з благоустрою території.

Також заступниця голови проінспектувала об’єкт програми Президента «Велике будівництво» — Яблунівську амбулаторію загальної практики сімейної медицини. Станом на 1 вересня капітальний ремонт будівлі з застосуванням енергоощадних технологій виконано на 45%. Вартість робіт перевищує 4,5 млн грн. Роботи ведуться згідно з графіком.

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації